Заворожуючий голос Білокуракинщини

У Білокуракинському районному Будинку культури ім. Т.Шевченка 5 листопада 2011 року відбулась знакова культурна подія – стартував відкритий вокальний конкурс «Голос Білокуракинщини» за підтримки Білокуракинської райдержадміністрації та з ініціативи відділу культури і туризму РДА і районного Будинку культури.
У відбірковому турі взяли участь більше 70 виконавців із різних куточків Білокуракинщини віком від 13 років і старше, які мають співочий талант, жагу перемоги, бажання виступати на сцені та попередньо зареєструвалися. Тренерський склад конкурсу представили керівник колективу "Краяни” Олексій Бакаляс, методист РБК Євгенія Іщенко, керівник колективу "Водограй” Галина Пекапєва, директор музичної школи Олена Болкун. Саме вони вирушили в цікаву мандрівку пошуку місцевих талантів, розпочавши прослуховування вокалістів. За умовами конкурсу зіркові тренери сиділи спинами до сцени, тому не бачили виступаючих конкурсантів. Значення мав тільки чарівний голос, який, лунаючи, здіймався аж до стелі, зачаровував, пробирався "мурахами” по всьому тілу і примушував крісло повертатися. Якщо це зробив один тренер, то виступаючий автоматично потрапляв до його команди, якщо ж декілька одразу - право вибору за конкурсантом.


Ведучий цього заходу - директор районного Будинку культури Володимир Аполлонов - підтримував конкурсантів як на сцені, так і за кулісами, допомагаючи їм справлятися з хвилюванням.
На сцену по черзі згідно з присвоєними номерами виходили конкурсанти, демонстрували все, на що вони здатні, виконуючи куплет та приспів обраної пісні. Успішно вдалося це зробити 28 учасникам, на неймовірний спів яких тренери повернулися. Іншим же, можливо, завадило хвилювання і вони не змогли гідно представити номер. Але у них ще буде така можливість, якщо конкурс "Голос Білокуракинщини” проводитиметься наступного року. Таким чином, зіркові тренери набрали у свої команди по 7 вокалістів, із них 1 дует.
Тепер, коли команди сформовані, тренери приступлять до співпраці зі своїми обранцями. Вони будуть їм створювати імідж, репертуар, постановку номерів, щоб ті змогли гідно виступати в подальших етапах конкурсу. До речі, наступний його тур відбудеться 20 листопада цього ж року.
На завершення відбіркового туру чотири команди разом зі своїми тренерами вийшли на сцену. Для всіх присутніх подарувала заключну пісню "Желаю” солістка Галина Пекапєва. Глядачі з захопленням дивились на сцену та аплодували. А зібралось їх чимало, всім хотілось підтримати своїх знайомих, бо подібний конкурс у Білокуракинському районі проводиться вперше. Тому всі з нетерпінням чекають чергового етапу "Голосу Білокуракинщини” та великих перевтілень. Зовсім скоро ми побачимо, на що здатні зіркові тренери та їх підопічні.
Альона Отрошко
Отрошко, А. Заворожуючий голос Білокуракинщини [Електронний ресурс]: стартував відкритий вокальний конкурс «Голос Білокуракинщини»/Альона Отрошко.- Режим доступу:
http://bilokurakyne.at.ua/news/zavorozhujuchij_golos_bilokurakinshhini/2011-11-12-277.- Назва з екрану

Контакты

Адрес:
291011 ЛНР,
г. Луганск, ул. Советская 78

Основная почта:
[email protected]

Резервная почта:
[email protected]

Карта сайта

Режим работы

Понедельник-Четверг - 9:00-18:00
Пятница - выходной
Суббота-Воскресенье - 9:00-17:00

Санитарный день - последний четверг месяца

На нашем сайте и в соцсетях в режиме 24/7

Счётчики

Яндекс.Метрика

Меню