Міжнародний екологічний форум

Міжнародний екологічний форум

У Києві відбувся міжнародний екологічний форум «Довкілля-2010». Організатори форуму: Кабінет Міністрів України, Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, Міністерство освіти і науки України, Український центр міжнародних виставок, конференцій та форумів, Всеукраїнська екологічна ліга.
В рамках форуму були проведені пленарні засідання, конференції на різні тематики, засідання секцій та круглих столів. Перед учасниками конференцій виступили представники Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. 25 жовтня була проведена VI Всеукраїнська конференція громадських природоохоронних організацій. С доповіддю на тему «Екологічна безпека як пріоритет національної безпеки України» виступила голова всеукраїнської екологічної ліги Т. В. Тимочко. У своїй доповіді вона звернула увагу на те, що представники громадських екологічних організацій занепокоєні тим, що екологічна політика не стала пріоритетом державної політики України. Необхідною передумовою створення дієвої системи екологічного управління є підтримка природоохоронної діяльності на найвищому державному рівні, зокрема, на рівні Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. Учасники форуму підготували звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, в якому запропонували надати екологічній політиці статус найвищого національного пріоритету, започаткувати національний процес «Довкілля для України» та забезпечити його безперервність, запровадити на виконавчому рівні перехід від соціально-економічного планування національного, галузевого, регіонального та місцевого розвитку до планування еколого-соціально-економічного (збалансованого) розвитку країни, регіонів і міст. Забезпечити рівність трьох складових розвитку (економічної, екологічної, соціальної), яка зумовлює орієнтування на пріоритети сталого розвитку, врахування екологічних наслідків під час прийняття управлінських рішень.


Від нашого міста на форумі побували керівник Краснолуцького осередку всеукраїнської ліги Л. І. Макарова та керівник Краснолуцького екологічного центру ПТДЮ «Біощит» Л. М. Дубова, які виступили зі своїми доповідями на засіданнях секцій. Для успішності проведення ре-форм екологічної політики вирішальне значення має участь громадськості в процесі прийняття екологічно значущих рішень.
Л. МАКАРОВА,
керівник Краснолуцького
міського осередку
всеукраїнської
екологічної ліги.

Красный Луч. - 2010. - 17 нояб. - С. 5

 

Контакты

Адрес:
291011 ЛНР,
г. Луганск, ул. Советская 78

Основная почта:
[email protected]

Резервная почта:
[email protected]

Карта сайта

Режим работы

Понедельник-Четверг - 9:00-18:00
Пятница - выходной
Суббота-Воскресенье - 9:00-17:00

Санитарный день - последний четверг месяца

На нашем сайте и в соцсетях в режиме 24/7

Счётчики

Яндекс.Метрика

Меню