Природа не повинна страждати від беззаконня

У прокуратурі Луганської області відбулася нарада керівників правоохоронних і контролюючих структур та органів місцевого самоврядування, які обговорювали стан додержання вимог природоохоронного законодавства, питання власності та соціальні гарантії у вугільній галузі області.
Перший заступник прокурора Луганської області Анатолій Рева у доповіді підкреслив, що всі усвідомлюють важливість для регіону порушеної проблеми. Контроль та нагляд на цьому напрямку потребує посилення та вдосконалення. Результати перевірок, здійснених органами прокуратури та державного контролю, свідчать про наявність чисельних порушень природоохоронного законодавства в діяльності вугільних підприємств, у тому числі здійснення діяльності по видобуванню корисних копалин за відсутності необхідних дозволів та лімітів.


3 усіх шкідливих впливів вугільних підприємств на довкілля найбільш поширеними і небезпечними є викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, об'єм яких перевищує 20% від загального об'єму викидів в Україні. Найбільша кількість забруднюючих речовин викидається вугледобувною і вуглезбагачувальною галузями в містах Краснодон, Красний Луч, Свердловськ.
Місця складування промислових відходів вуглевидобутку та вуглезбагачення є основними джерелами забруднення навколишнього середовища. Накопичення цих відходів є серйозною екологічною проблемою.
Всього в області накопичено 260 млн. тонн відходів вуглевидобутку і вуглезбагачення, або 85 % від усіх відходів, накопичених в області. Об'єми накоплені в містах Краснодон, Свердловськ, Лисичанськ, Первомайськ і Луганськ.
Упродовж 2009 року та у поточному році органами прокуратури в порядку нагляду у вугільній галузі порушено 28 кримінальних справ, з яких 24 спрямовано до суду.
Водночас, протидія злочинності у паливно-енергетичному комплексі є малоефективною. Не повною мірою виконуються вимоги законодавства у сфері державних закупівель.
По зрівнянню з 2008 роком дебіторська заборгованість вугледобувних підприємств зросла практично на 100% і становить понад 1 млрд. грн., що свідчить про не належну претензіно-позовну роботу підприємств.
Вкрай негативною є тенденція до збільшення боргу вугільних підприємств перед фондами соціальної спрямованості. Так, Пенсійному фонду України гірнича галузь області заборгувала 1,2 млрд. грн.
Учасники наради визначили ряд скоординованих заходів, які сприятимуть вирішенню цієї проблеми. 3 залученням органів державного контролю планується провести спільні перевірки вугільних підприємств області.

Природа не повинна страждати від беззаконня [Текст]//Наша газета. – 2010. – 27 март. – С. 3

Контакты

Адрес:
291011 ЛНР,
г. Луганск, ул. Советская 78

Основная почта:
[email protected]

Резервная почта:
[email protected]

Карта сайта

Режим работы

Понедельник-Четверг - 9:00-18:00
Пятница - выходной
Суббота-Воскресенье - 9:00-17:00

Санитарный день - последний четверг месяца

На нашем сайте и в соцсетях в режиме 24/7

Счётчики

Яндекс.Метрика

Меню